Dagens projekt

Idag har kampen mot kirskålen fått vänta och vi har sysselsatt oss med lite andra projekt här på tomten. Det finns alltid något att göra här! Kan kännas jobbigt ibland men för tillfället är det mest roligt när det är fint väder och tiden finns. På förmiddagen gjorde vi en cykelutflykt hela familjen men sedan var det fullt fokus!

När vi flyttade hit fanns det en damm i trädgården med tre fiskar. Nu fanns det bara en kvar   i livet och idag fick den flytta till nya kompisar i grannens damm. Vi tycker det känns lite riskabelt att ha en damm nu när Viggo är liten och tycker det är spännande med fisken och gärna springer dit för att titta.  Den var dessutom inte så fin längre så skulle vi haft kvar den behövde den fixas i ordning och då valde vi istället att fylla igen den. Så det har jag pysslat med idag! Först sugit upp vatten med en dränkbar pump (!) och sedan letat upp stora stenar här och var på tomten och släpat dit för att slutligen lassa över mindre stenar. Nästa steg blir att göra lite fint där men det får vänta. Första steget är klart i alla fall!

image              image

 

Andreas har gjort något mycket finare; byggt en liten trappa till det stora trädäcket. Vi tog bort det lilla “planket” som fanns där innan och nu ser man helt plötsligt altanen på ett sätt man inte gjorde förut. Men då behövdes det en trappa från stenläggningen ner till däcket och det är nu fixat. Blev jättebra! Hoppas det blir många soltimmar där i sommar!

image            image

image

 

/Johanna

 

4 thoughts on “Dagens projekt

  1. Hej på Er! Var nog ett bra beslut att fylla igen dammen. Det får räcka med damm under sängarna!! Och snyggare trappa får man leta efter. Bra jobbat! “Trappa” nu ner lite och njut av försommarvärmen! Hoppas vi ses snart!

  2. Så gött att ni har den här tiden tillsammans och kan fixa & dona i den takt ni vill 🙂 även att listan är lång. Hur som, det blir sååå snyggt! Blir sugen på att rensa ogräs, gräva i jorden, pumpa vatten… fika o leka med såklart 🙂

  3. Ja, riktigt lyxigt! Du är så välkommen på att komma hit och rensa och gräva! Vi bjuder så klart på fika och lek =)

Leave a Reply